Як правильно читати азан?

Під час читання Азана муедзін повинен повернутись обличчям у бік Мекки (кібла) і торкаючись вказівними пальцями вух. Азан повинні читати люди, які мають гарний і звучний голос. Азан виконується наспів і не поспішаючи. Розспівування Азана не повинно переходити на кшталт музики.

Як правильно читати ранковий азан?

Слова Азана

  1. спочатку чотири рази потрібно прочитати «Алла́у Акбар», що в перекладі означає «Аллах Великий!»;
  2. потім двічі вимовляють «Ашхаду аль-ля іляха ілля Ллах», що означає у перекладі «Я свідчу, що немає божества, крім Аллаха!»;

Як правильно читати Дуа після азана?

Перше Дуа по завершенню Азана, яке слідує прочитати – Салават Пророку Мухаммаду ﷺ: «Аллахумма саллі а'ля нібій» – «Про Аллаха, благослови пророка», потім читають молитву «Аллаhумма рабба hазіhі-дда'вати-ттамматі…», в ​​якій висловлюється благання до Аллаха про те, щоб він обдарував Пророка Мухаммада ﷺ ступенем «аль-…

Чим відрізняється Азан від Ікамата?

Ікамат – це заклик, який здійснюється безпосередньо перед виконанням обов'язкової частини молитви (фарду). Азан – це повідомлення про настання часу молитви та заклик до її здійснення, у минулі часи, коли не було гучномовців Азан відбувався муадзіном з високого місця, наприклад, мінарета мечеті.

Скільки разів на день звучить Азан?

Азан – Заклик на молитву. Молитва звучить п'ять раз в день.

Що слід говорити після азана?

Мусульманіну, який почув Азан, слід зупинитися і повторювати за муаззин все те, що він каже, аж до слів: Хайя 'аля с-салях, Хайя 'аля ль-фалях. Замість цих слів мусульманам необхідно сказати: "Ля хауля ва-ля куввата ілля бі-Ллях" (араб.

Як часто співає мулла?

Спочатку Аллах звелів Мухаммеду молитися 50 раз на день, але потім зменшив число до 5.

Що сказати після азана?

Після завершення Азана вимовляється молитва за пророка Мухаммада: «Аллахумма, Рабба хазихи-д-да'ваті-т-таматі ва-с-саля-ті-ль-каіма-ті, аті Мухаммадан аль-василята ва-ль-фадилята ва-б'ас -ху макаман махмудан аллязі ва'адта-ху, інна-кя ля тухліфу-ль-мі'ада!».